Herentals aan de jachthaven.

 Bijzondere boot in haven aanleg steiger De jachthaven Mijn vangst op 22-9-07
    Foto genomen op 22-907       Foto genomen op 22-9-07           Foto genomen op 22-9-07           Foto genomen op 22-9-07

Goede visplaats waar er zeker veel en mooie  voorns te vangen zijn zeker in voorjaar en najaar is er dicht bij de jachthaven op het kanaal zelf goed om vis te vangen.
Op de aanleg steiger en een paar meters er voor heb ik reeds gevist, op 22-9-07 had ik maar 2 brasems en 50 tal voorns van 23 cm en een 20 tal baarzen.
In de jachthaven zelf zien sommige kemp vissers de vissers met vere de vase niet graag komen, en doen moeilijk over wie waar mag zitten.
Zoals op de meeste plaatsen waar mooie vis zit en dit zijn zeker de jachthavens in herfst en winter periode, denken de kemp vissers dat zij de grote en vele vissen in stand houden en aantrekken, en dus hebben zij er alleen recht op.
En zo is het wel altijd tussen de vissers iets, of te wel zijn het de karp of snoekbaars vissers of die met hun kilo's vere de vase.
Het is de hoogste tijd dat elke visser eens de reglementen die bij een visverlof bij is eens duidelijk ook eens leest en toepast, sommige vinden zelf dat alles mag achter worden gelaten van afval in de struiken of bosjes.
Vooral de laatste jaren is er zeker door de karp vissers er een echte bende van gemaakt, zowel door de Nederlanders als de Belgische vissers die denken dat er steeds maar vele kilo's van voeders en azen in de kanalen gekieperd, en dan dikwijls nog zonder resultaat.
Ook hebben ze steeds meer en meer ruimte nodig op te vissen, sommige karp vissers hebben zelfs meer 100 meter nodig om te vissen en zijn dan nog boos als de dicht in hun buurt komt, zelfs zijn er die er echt een camping van maken met volledige tenten en mobilehoms en dan nog op plaatsen waar men niet mag komen.
Dit alles komt de moeilijke visserssport zeker niet ten goede, men zou zeker de reglementering moeten respecteren want dit is met veel moeite verkregen door mensen die de vissport wel een warm hart toe dragen, en ook veel tijd en moeite hier in steken.
Zeker de visser wordt door veel slecht bekeken, en er wordt zeker geen rekening mee gehouden bij vernieuwing van de boord kanten.
Zelfs op de meeste plaatsen mogen de vissers niet komen met hun auto, maar er liggen wel asfalt wegen van rond de 3 meter breed, die alleen voor de wielertoerist mag gebruik worden of brommers, ook de voertuigen van de gemeente, scheepvaart en Vlaams gewest die mogen wel overal komen en tegen grote snelheden over de weg scheuren. Het wordt hoog tijd dat er hier eens iets in gewijzigd wordt, bijvoorbeeld dat de mensen die een visakte gekocht hebben ook over de kanaaldijken mogen komen met hun auto als ze ergens gaan vissen. Er mag zelfs hier voor een speciaal vergunning voor gemaakt worden die een beetje duurder is dan de huidige zo kan iedereen kiezen wat hij wilt. Niet zoals het nu is, dat je een speciale vergunning voor je auto kan krijgen als je gehandicapt zijt een zeker procent wel is waar, en dan alleen maar bepaalde stukken en afstanden.
Er liggen kilometers asfalt langs de kanalen die niet mogen gebruik worden door de visser met hun auto, wel wordt het op de meeste plaatsen gedoogd door de controleurs. De enkele ongevallen die er gebeuren, die dikwijls met de wielertoeristen zijn, die vinden dat de volledige breedte hun alleen toebehoren.

Home

Update op 19-10-2008