Het Kempisch kanaal in België.

Dit kanaal dat op de kaarten beschreven is als kanaal van Bochelt - Herentals en Zuid Willemsvaart, vertrekt in Herentals aan Albert kanaal en eindigt in Bochelt in Zuid Willemsvaart.
Het kempisch kanaal loopt door twee provincies, het Antwerpse en Limburgse bij mijn weten.
Sommige delen van het kanaal worden nog steeds druk bevaren door vracht en pleziervaart, is op de meeste plaatsen rond de 30 meter breed en een  gemiddeld diepte van 3 meter met trage stroming met veel visrijke plaatsen maar niet het ganse jaar door.
Vooral tijdens de winter periode en voorjaar zijn in de jachthavens veel mooie vissen te vangen als ge er moogt vissen en een plaatsje kunt bemachtigen.

In het Antwerpse gedeelte:

Op de volgende locatie heb ik meermaals gevist en aan wedstrijden meegedaan: Herentals jachthaven, verbreding Den Aard Geel, onder sas 7, tussen sas 7 en brug, tussen brug en sas 6, Mol Donk koeltoren, tussen sas 5 en 4 aan surfput, aan ijzerenbrug aan natuurgebied De Maat (sas 3 ), aan bunker tussen sas 2 en 1, aan de Blauwe kei. enz.....

In het Limburgse gedeelte:

Te beginnen aan de voetgangers brug, aan de oude lossing, jachthaven Barrier, enz....Landkaart met waterwegen in het Vlaamse gewest.
waterwegen

                         
Home

Update op 19-10-2008