Diepenbeek Albert Kanaal, Sas van Diepenbeek
Sas van Diepenbeek                   Sas Diepenbeek                    Visplaats

Foto's van 2006

 vangst                 Terug zetting                     Grote vngst         

 Visvangst      

Albert kanaal in Diepenbeek aan het sas is één van de beste visplaatsen waar ik zeer graag naar toe gaat op einde van de zomer en tegen de winter en voorjaar.
Het is er wel niet aangenaam om te zitten, hoge rechte betonen muur van 1.80 m hoog, smalle grasstrook om alles op te stellen en drukke asfalt weg.
Verder is het een prachtig water waar het vooral zondags druk kan zijn van de vissers, veel feeder vissers, karpvissers en snoekbaars vissers zijn er te vinden.
Het kanaal heeft hier een diepte van 5 m tot 7 m en is zeker 100 meter breed waar grote schepen varen, daarom dat er tijdens de week niet te vissen is.
Zondags is er weinig stroming en kan men met pen vanaf 1 gr gemakkelijk vissen, als je een goede dag treft dat de vis goed aast dan zal het een vermoeiende
dag worden want te vissen zijn echte vechters daar.
Door de grote diepte is vooral rustig aan doen om de zware brasems of voorns naar de oppervlakte te krijgen, lang leefnet en schepnet is hier geen luxe maar een must.
Zoals u ziet op de foto's kan men er veel vis vangen als je de juiste manier van vissen gebruikt, een goede afstelling van lijn op rek is een groot voordeel.
Ik vis er steeds met draad van 0,08 of 0,10 boven en onderlijnen van 0,06 of 0,08 met rode haak 22 of  18 van Drennan, rek in twee delen ( zwarte zimm 0,07 )
Ik heb er het meeste plezier aan als je telkens meer dan een kwartier met een grote vist bezig bent, en altijd zeer voorzichtig dient te zijn om geen misser te maken.
Vanaf oktober is het er goed vertoefenen, tot eind februari is er volop vis te vangen,

Home

Update op 19-10-2008