Paalse Plas.

Dit waterbekken dat in een golf terrein ligt is voor iedereen die een Vlaamse visvergunning heeft toegankelijk als men in de gemeente Beringen een toegang vergunning gaat halen ( € 25.00 ) die men terug krijgt als men deze niet meer gebruikt.
Vooral de laatste jaren zijn er nog weinig handstok vissers te zien door dat de gemeente samen met golfclub alles omheind heeft en aan banden gelegd heeft.
Zelfs met uw auto kun je bijna nergens meer komen, alleen nog een stuk aan de kant aan van de autostrade, waar er een verharde parking is aangelegd.
Van daaruit kunt dan alles te voet transporteren naar uw gekozen visplaats, als je ergens van achter wil zitten dan is dit een heel eind gaan met uw getuig.
Daarom ook dat er nog alleen enkele karpvissers dit kunnen op brengen, en deze wordt het ook al heel moeilijk gemaakt, in verband met hun voerboten.
Dus geen aangename plek om eens te gaan vissen alhoewel er wel mooie vissen zitten, ik heb er samen met enkele andere vissers in 2004 aan de kant van het golf terrein aan het begin van de beek die door het golf complex gaat, in het bouwverlof eens plezante dagen beleeft met ons drieën.
Wegens de ondiepte kort bij hadden we onze viskisten en plateaus en meter of twee in het water gezet vanuit de oever een meter of twee uit elkaar op 1 lijn.
Als we op een 11 meter viste konden we net in een diepe geul vissen die een 3 meter verder ging en een 6 tal meters lang was, verder door werd het ondieper.
Na het voederen en een boterham gegeten te hebben zijn we begonnen, eerst vangde we enkele mooie grote voorns, maar na een kwartiertje begon de brasems te bijten en kwam er geen einde meer aan.
Omstreeks 16u30 zijn we gestopt en konden we onze netten van 3.5 m. lang die tot aan de voorlaatste ring van boven gevuld was met vis, enkel maar omdraaien want het net uit het water halen lukte niet meer door het vele gewicht van de grote brasems en voorns, deze dag staat bij ons drieën goed in ons geheugen gegrift.
Foto's volgen nog zo vlug er nog eens kom?
Nieuwe aangepast reglement vanaf 1 januari 2015 hier
                         
Home

Update op 24-12-2014